Melodifestivalen

Jag är en liten schlagernörd och jag har lyssnat igenom kvällens låtar och kollat på lite bilder från repetitionerna och gett lite kommentarer. Här har ni det. ^^

Erik Saade - Manboy: En poppig låt, låter som de flesta andra låtar som har varit med förut, Alcazar är det första som far upp i mitt huvud när jag hör den. Låter som en Britney Spears låt i början... "I know what you are, what you are baby" Nåja... Det finns säkert många som tycker om det här, den är lätt att dansa till och melodin fastnar i huvudet. Kläder då.? Svarta, glansiga byxor, läderjacka och lila skjorta... Nej tack... Hans dansare har snygga kläder iaf. Men globen eller andra chansen.

Andra generationen & Dogge - Hippare hoppare: Deras balkan-trumpeter gör mig glad, det är en härlig melodi och refrängen fastnar. Dogge rappar på, "jag är karamellen som får alla att må bra",  det är en härlig låt, men jag tror inte att det kommer att gå så bra för dom... Dogge har fina, vita byxor, bling och lila skjorta och bandet har svart och vitt, jag tyckte nog mer om bandet än om Dogge. De hamnade på femteplatsen 2008 och det kan bli så igen...

Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut: En lugnare låt, lite smådeppig text men med en jättefin melodi. Jag tycker om Anna Maria och hon har en jättevacker röst. Jättemysig låt med en jättemysig tjej. Men ja... Jag vet inte om det är en låt som tar sig bra i melodifestivalen. Hon har en ganska tråkig svart klänning. Inte det heller. Sexa tror jag.

Highlights & MiSt Come and get me now: En riktig schlagerlåt, uppoppad och glad om kärlek. En låt som jag säkert kommer gå omkring med på hjärnan, men jag kommer skämmas för det. Refrängen sätter sig på hjärnan och den går och dansa till. En riktig schlagerhit. Blandat på scen, alla har nog klätt sig lite som de vill. Inte helt bra. Andra chansen eller femma.

Pauline - Sucker for love: Jag blev jätteglad när jag hörde att Pauline skulle vara med, jag älskar hennes Give me a call och Never said I was an angel och jag brukar gå omkring och sjunga på dem väldigt ofta. Nu kom då en till väldigt bra låt som jag vill dansa till. Jag tycker om texten och jag älskar hennes röst. Här var det svart, svarta tights, svart korsett, rosa handskar och rosa sockar, med blå skor. Det hade varit bättre utan blå/rosa blandningen. Andra chansen eller globen.

Andreas Johnson - We can work it out: Det är kanske fler än jag som tänker på Beatles då. Aj aj aj.! Inte fint i min hjärna att sno en annans låttitel. Låten var en lite lugnare mjukrock, väldigt härlig och mysig, men jag tror inte att det kommer gå så där jättebra, jag tror att Svergie har ledsnat lite på Andreas melodifestivalsmedverkande. Grön läderjacka, grön skjorta (samma färg som läderjackan) och svarta jeans... Nej.! Andra chansen, femma eller sexa.

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart: Ja.! Ge mig mer.! Jag älskar de här mysgubbarna.! Min pappa kom förbi och lyssnade lite och hans hjärna tänkte på Ola mä Fiola, jag vet inte, det var nog inte så likt... Men iaf. Lycklig melodi och jättehärlig text. Svart, svart, svart. Snyggt svart.! Hade kunnat bli roligare med nån annan färg. Globen eller andra chansen.

Hanna Lindblad - Manipulated: Jag tycker att låten ändå är bra... Men jag vet inte om det fungerar i Melodifestivalen, den är som Jenny Silvers låt, och den gick det ju inte så bra för. Men man vet ju aldrig, den här är lite mer lättsmält och lite gladare på nått sätt. Jag refererar till Britney Spears igen. Men det här kan gå bra.  Kvällens nackenchock har jag hört. Kan vara det, hon är, igen, som Jenny Silver, fast svartklädd. Snyggare än henne, låten är lite roligare än hennes. Globen eller andra chansen.

Jag har kollat på aftonbladet.se på deras omröstning och det ser ljust för Andreas Johnson och Eric Saade. Personliga favoriter är Kalle Moraeus & Orsa Spelmän och Pauline.

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll med fin musik. ^^ Hade.! <3

Måndag - 8 februari

Okej, det var ett tag sen, jag måste skärpa mig.!
Idag hade vi studiedag så jag har varit hemma. Jag hade tänkt vara med Niclas idag, men Jens och Åsa jobbade och Petra skulle iväg nånstans så han var tvungen att passa Simon. Så jag har städat rummet litegrann, satt tillbaka sängen och placerat elementet annorlunda så jag kanske slipper frysa... Sen har jag fixat lite med tvätten och lyssnat på radion. Sen satte jag mig här och lyssnade på musik och kollade på galenskaparna och aftershave, sen ledsnade jag och drog ut en låt och började spela på den. Kids med MGMT, den är väldigt fin men lite tråkig (det är en techno/pop låt i original) men jag hittade stämman och sen när mamma kom hem så fick hon sjunga den med mig. Jag blev helt förälskad, jag var tvungen att spela in den. Sjukt bra.!
Det är typ vad som har hänt idag... Nej, jag pratade med min syster också, hon undrade om vecka 8. Jag måste prata med pappa om det...
Nåja... Nu ska jag göra nått (o)vettigt... Inte sitta här nåmer iaf -.-'
Hade.! <3

RSS 2.0